Sveriges vinnare

Vad sägs som att lista lite idolvinnare. Här kommer det i alla fall.


2004 Daniel Lindström-Coming True. Vann en jämn match över: Darin Zanyar
Daniel Lindström har vi ett stort minne av trots att han har blivit bortglömd och hade hittar åren 2004 & 2005 men vi minns ju honom väl eftersom att han var våran första vinnare. Att han skulle vinna var ganska tippat för många men den kvällen blev förmdoligen månag tjejhjärtan krossade eftersom att han slog ut flickidolen Darin Zanyar.

 
2005: Agnes Carlsson-Right Her Right Know ( My Heart Belongs To You) Vann en hyfsad match mot Sebastian Karlsson
När söta Agnes Carlsson blev utslagen i kvalet, kunde hon inte hålla tårarna borta, det borde ha varit en enorm lycka för tjejen när någon bekant person ringde på dörren och berättade den glada nyheten. När Agnes då kom upp på scenen i fredags finalen kunde ingen någonsin gissa att denna lilla söta, osäkra tjej i och med all enorma konkurans skulle någon gång kunna stå som vinnare. När så väl Agnes hade fått besked om att finalen väntade henne, så var det ingen tvivel för många att det åter igen skulle bli en manlig vinnare. Men likaså kom den positiva överraskningen för många att segaren av tävlingen var inte bara den första kvinnliga vinnaren utan dessutom den yngsta vinnaren någonsin i världen. Nämligen 17 åriga Agnes Carlsson.

2006 Markus Fagervall-Everything Changes Vann en tippad och överlägsen match mot Erik Segerstedt
Ända sedan ido, började tänkte man att det fanns en mängd med duktiga sångare och under fredags finalerna så var det många som trodde att det skulle var 2 grabbar i finalen vilket det var men den ena var Markus och den andra var Danny. Men när den stora chocken kom att Danny fått minst antal röster fanns det en kille kvar att tro på, enligt många. Visst blev det just denna kille som stod i finalen med Erik. Och även förhandsfavoriten Markus Fagervall som stod som segarre.

2007 Marie Picasso-This Moment Vann en oerhört jämn kamp mot Amanda Jenssen
Med 50,3 procent av rösterna kan vi gott och väl få ihop 2997 års final till den mest jämna finalen någonsin, även detta år slog antalet publik världsrekord. För en första gång hade inte jag en blekaste aning om vem som skulle ta hem det här. Men efter att Marie Picasso gjort vinnarlåten rätt så hyfsat, nej jag menar att hon gjorde den väldigt bra och att A inte passar till ballader. Så var det ingen stor chock att segern stod för 28 åringen.

2008 Kevin Borg-With Every Beat Of Me vann en tuff match mot Alice Svensson.
Jag tror aldrig att vi kommer glömma bort tillfället då denna maltes stod hos juryn en kall vinterdag i Luleå. Då visste ingen vem han var och ingen visste att ett skäpp hade kommit lastat med en enorm naturbegåvning. Han tog sig igenom hela slutauditon och under kvalet fanns det ingen tvivel om att killen är tävlingens bästa sångare. Gång på gång nominerade denna kille och han fick ofta höra av den nya och färska juryn att tävlingen är över. Självklart hade juryn rätt och Kevin Borg från Makta stod som segarre, men detta räcker inte. Kevin är idols bästa sångare genom alla tider. Det finns det ingen tvivel om. Jag tycker synd om det som ska söka nästa år. Eftersom att det är historsikt att få en sådan här vinnare. Det kommer aldrig att hända igen. Ingen kan någonsin toppa det här. Men allt dett beror ju självklart på vad du tycker om maltesen, men jag har en känlsa av att de som tycker om honom, känner samma sak som mig? Eller har jag fel?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback