Idol-3 dagar kvar

Är ni redo? På Onsdag klockan 20.00 drar idol igång. Med den nya juryn! Spännande,  jag kommer att göra samma sak som jag gjorde med melodifestivalen fast lite mer proffsigt nu med idol. Minns ni förresten vilka som vunnit tävlingen tidigare? Och vilka som lyckats bäst?

2004:
 
Daniel Lindström               
vinnare 2004

2005:

Agnes Carlsson                              
Vinnare 2005

2006:

Markus ´Fagervall vinnare 2006

2007:

Marie Picasso Vinnare 2007

Grekland och Makedonien

Jag fick just ett riktigt sug av att jag måste skriva om lite olika artister i ESC. Vi börjar med 2 stycken länder som faktiskt har stått för riktigt bra låtar det senaste åren. Fösrt ut är Grekland

2004 Sakis Rouvas "Shake It": Alla minns vi Greklands bidrag 2004 med den grekiska superstjärnan, låten "Shake It" toppade listorna i hela Europa. Den spelades sönder på alla discon! Idag minns vi låten som en av tävlingens största hittar!

2005 Elena Paparizou "My Number One": 2005 års absolute största förhandsfavorit var svensk-gerkiska Elena Paparizou med låten "My Number One" även detta år skapde Grekland en riktig hit! Idag vet hela Europa om den 26 åriga superstjärnan. Och det räckte ju Till och med till vinst!



2006 Anna Vissi "Everything": Varje år har Grekland skickade sina största artister detta år skickade de cyptiotiskan Anna Vissi, som är lika populär på den lilla ön Cypern som i landet Grekland. Låten "Everything" slutade på en oväntad nionde plats. Men "Everything" spelades flitigt på radion i Europa!

2007 sarbel "Yassou Maria": Som avnligt skickar Grekland en av sina populäraste artister den här gången sitt svar på Måns Zelmerlöw. Låten "Yassou Maria" Kom på en sjunde plats.


2008 Kalomira "Secret Combination": Kalomira är amerikanska och flyttade till Grekland för 3 år sedan då hon också ställde upp i Grekiska idol och vann! Två år senare  ställde hon som sagt upp i grekiska melodifestivalen och vann och slytade på en tredje plats i Eurovision.

Makedonien:

2006 Elena Risteska "Ninanajna": Det är sant Elena är Makedoniens populära´ste tonårsidol. Hon har toppat listorna ända sedan hon var 6 år gammal. Idag är hon 21. Då Elena var 19 blev hon överlägset vald av 500 000 tittare att repensentera Makedonien Eurovision Song Contest 2006. Låten "Ninanajna" tog henne långt det gav sångerskan och Makedonien en 12:e plats.

2007 Karolina "Mojot Svet": Den långa, vackra, begåvade sångerskan Karolina Gocheva är en av Balkans populäraste artister hon har släppt 4 skivor och sålt platina för varje skiva. År 2007 var Karolina en veteran när det gällde Eurovision hon tävlade nämligen för Makedonien 1998 då hon bara var 16 år gammal hon slutade på en trettonde plats. Men då 2007 tävlade den vackra tjejen från Skopje för andra gången och var också den första makedonska artisten att tävla två gånger för Makedonien. Låten "Mojot Svet" betyder " Min Värld" och handlar livet som artist i balkan och om ni har tid lyssna på texten för det är det värt. Makedonien kom ännu denna gång på en 12:e plats.



2008 Tamara "Let Me Love You": Makedonien hängde på årets trend nämligen R&B. Och visst var det så att Europa lät sångerskan älska europa! För låten tog sig vidare till finalen på tionde och sista plats men om ni inte riktigt hänger med nu och tänker Makedonien? Var de in final det minns jag inte? Då förstår jag er för det är så sant så för att det var nämligen så att juryn valde polska Isis Gee som finalist och eftersom Tamara kom på en tionde plats så missade hon finalen. Men låten är en låt som sätter sig! Och jag som är ett fan av R&B älskar " Let Me Love You".

Melodifestivalen

Well, jag vet att det är ett bra tag kvar men artisterna har blivit presenterade. Innan jag säger någar av artistern atänkte jag skriva Sveriges placeringar från 1999-2088. Så här kommer de:

1999- Artist: Charlotte Nilsson (Idag Perrelli) Låt: Take Me To Your Heaven Placering: Vinnare!
2000: Roger Pontare Låt: When Spirits Are Calling My Name Placering: Sexa
2001: Artist: Freinds Låt: Listen To Your Heartbeat Placering: Femma
2002: Artist: Afro-dite Låt: Never Let It Go Placering: Åtta
2003: Artist: Fame Låt: Give Me Your Love Placering: Femma
2004: Artist: Lena Philipsson Låt: It Hurts Placering: Sexa
2005: Artist: Martin Stenmark Låt: Las Vegas Placering: Nitton
2006: Artist: Carola Låt: Invincible Placering Femma
2007: Artist: The Ark Låt: The Worriyng Kind Placering: Arton
2008: Artist: Charlotte Perrelli Låt: Hero Placering: Arton

Alltså så har vi kommit som femma bäst på 2000-talet och en seger 99 med samma artist som var extremt tippad att bli första kvinnan att vinna 2 gånger, men med sjukdomar och att tänka på att det kommer gå så blev det en megachock till artonde plats förr Sverige.

Artisterna för 2009 är bland annat:
Molly Sandén
Måns Zelmerlöw
Lena Philipsson¨
Veronica Maggio

Dagens Låt



Sebastien Tellier-Divine

Störande

Vet ni vad som stör mig? Jag läste resultatet av semifinal 1, och som ni kanske läst tidigare här så var jag väldigt förälskad i Sloveniens bidrag, och var helt säker på att den skulle gå vidare. Och nu till det som stör mig sjukt mycket att stackars Rebeka Dremelj och Slovenien kom på en elfte plats vilket betydde att hon gick vidare, men juryn röstade på Polen. och Polen gick alltså vidare tackvare juryn annars hade en ut av mina absoluta favoriter gått vidare! Typiskt! Haha!


Rebeka Dremelj

Underbara Molly Sandén!

Finns det någon 16 åring som kan sjunga bättre än Molly Sandén? I alla fall inte beröra så mycket sitter och lyssnar på när hon sjunger "Gabriellas Sång" och jag sitter med Gåshud! Hon är så himla underbar! Man tänker inte att på att hon är 16 år hon känns som en 30 åring. Gåshuden stiger! Skulle inte förvåna mig om tårarna kom vilken sekund som helst! Lyssna och njut!


Footprints In The Sand

En låt tillägnmad baranen i Afrika av Leona Lewis, läs texten den är väldigt fin! Sångerska: Leona Lewis!

American Idol


Brooke White är min Favorit i American Idol


Kristy Lee Cook blir bara bättre och bättre!


Syesha Mercado är också en favorit!

Diggiloo

Gud vad skönt att det funkar! Jag var helt säker på att det var något fel! Men eftersom den funkar tänkte jag passa på att skriva lite om Diggiloo som jag var på i början av Juli. Det var en jättebra show, med väldigt många artistyer som alla faktiskt var bra, till och med Thomas Petersson. Fast allra allra bäst var Måns Zelmerlöw som sjunger lika bra som han ser ut! Molly Sandén och Måns sjöng Come What May så bra att jag fick gåshud! Och började gråta, Måns sjöng en fransk låt berörande också! Molly sjöng även "Hallelujah". Showen får SSSSS.