Svenskar tävlar för utlandet i Melodifestivalen!
Flickidolen Måns Zelmerlöw ska vara med i Melodifestivalen (Som låtskrivare)sverige  den här gången utan för Rumänien. Artisten är LaGayila Fraizer
Andra svenskar som tävlar för andra länder:

- Liksom Sandra Oxenryd för Polen


Mfl.(Det är 13 st) (+ Massor av svenska låtskrivare står bakom utländska bidrag) (Mer information senare)

Historien om Amanda Jenssen + hennes låtar.


Amanda Jenssen är 19 åringen från Lund, som hade sitt första framträdande för sin familj med Emilias "Big Big World". När Amanda kom in i jury rummet, i Malmö för att söka till idol, fick hon juryn att tappa hakorna. när hon sjöng That´s alright mama med Elvis Presley. Jag blev lite kär sa Peter. En glad Amanda fick biljetten till slutaudition. Efter att Amanda gått ut sa Kishti Amanda var ett äkta Halleluja Moment!

När så väl slutaudition kom fortsatte Amanda att briljera och gick till kvalet, där hon sjöng "Dream A Little Dream Of Me", "Du är en stjärna sa juryn", och svenska följet höll med dom tog henne vidare till nästa moment där hon sjöng "Look What They Done To My Song" och juryn var lika övertygade som förra gången över att hon var en stjärna. Men när så väl röstningen kom fick hon lov att vänta till fredag för att få reda på om hon gått vidare eller ej. När fredagen väl kom, så fick Amanda äntligen reda på om hon gått till final och det hade hon! Och det räcker hon hade fått mest röster av tjejerna!

Det var inte illa! När första final momentet kom sjöng Amanda Tainted Love och juryn var lite besvikna dom sa att hon sjöng olidligt falskt, var till och med tippad att åka av juryn. Men så var ickefallet hon fick stanna kvar en vecka till! Då på filmtemat sjöng hon "Lovefool" och juryn sa att hon hittat tillbaka. Men egentligen sjöng hon i en helt annan tonart. Amanda gick vidare gång på gång trots sina falska framföranden, hon hängde löst en gång men fick trots allt vara kvar i tävlingen. När dom kom till kärlekstemat visade Amanda kärleken riktigt kärleksfullt!  Hon fick många hjärtan att bli berörda där hemma och inte bara där hemma utan juryn sa "Jag älskar dig".

Och eftersom hon berörde hela svenska folket så fick hon vara kvar i tävlingen ännu en vecka till. Där på hade hon lyckats beröra svenska folket gång på gång igen! I ett av temana (Gospel) fick hon höra att hon är den ända stjärnan hittils som har chans att lyckas utomlands! Tänk att få höra det inte illa! Vad tror ni Amanda gjorde sen? Hon berörde svenska folket så mycket att hon var en av dom två som satt säkert! Men gången på tog det STOP eller? Trodde hon (det var hon inte ensam om) att äventyret var slut där, men så var inte fallet utan skrällen inträffade.

Hon besegrade favoriten Daniel! Gången där på hade Amanda fått låten " Hallelujah" Av juryn som hon skulle sjunga som gläns låt. Och snacka om att glänsa hon hoppade rakt in i mångas hjärtan och Kisshti grät och sa att finns bara en sak att göra så började hon storgråta! Peter och Daniel bara applåderade! Och log! Amanda blev så glad att tårarna kom ner för hennes kinder! Efter det sjöng hon Alicia Keys No One som utmaning av juryn! Där Daniel sa: "Du hade några falska toner, det har du haft hela din resa men det gör ingenting för du är jättebra på ditt sätt" Peter sa att Amanda var utan tvekan bäst den kvällen och att hon är värd en plats i finalen!
 
Och gick Amanda till finalen! Jajamensann! Amanda Jenssen 18 år från Lund är i Finalen av Idol 2007!!!!! Grattis säger vi till henne!!!!! I finalen ska hon sjunga vinnar låten (Såklart), Surprisous Mind och eget val Uncain My Heart! I finalen fick Amanda Kishti att börja gråta! Amanda kom tvåa i finalen med 49% av rösterna mot 51,3 % som vinnaren Marie fick! Amanda sa att hon var glad att hon inte vann. På Grund av att hon kände att hon får ta den tid hon känner att hon behöver för att göra en riktigt bra skiva! Dessutom sa hon Marie var en riktigt värd vinnare och att låten var redan innan resultatet räknats som hennes, det var inte Amandas typ av låt! Det var sant, men nu har Amanda Jenssen släppt singeln Do You Love Me?  som är skriven av Vincent Pontare, som även har skrivit några till låtar Amandas debutalbum, där har även Marit Bergman varit med och hjälpt till och så klart Amanda själv!Dom flesta av dom här låtarna är skrivna av Amanda själv. Fast det är nog några som är skrivna av Marit Bergman och Vincent som Do You Love Me tex. Lyssna och njut!

Jokrarna till Melodifestivalen avslöjas

Nu har jokrarna tll Melodifestivalen avslöjats och jokrarna är:

-Amy Diamond
- Johnson och Häggqvist (Carola och Andreas Johnson)
- Eskobar
- Niklas StrömstedtNu är det ju redan klart vem som vinner!Nu får det vara nog med Carola!!!! Det är inte kul! Stackars Sibel!!!! Hon har Niklas Strömstedt, Linda Bengtzing, Calaisa, Fronda, Nordman och Charlotte Perelli med i sin deltävling, det blir riktigt tufft om alla dom har bra låtar, jag hoppas verkligen att det går bra för Sibel. Fast hon ska vara glad att inte möter Carola och Andreas Johnson, det gör nämligen Sanna Nielsen, Lasse Lindh och Ola.

Amy Diamond ska det bli jättespännande och se, hon är ju så ung och redan så duktig. Hoppas hon också har en bra låt, jag blev faktigst ganska överraskad att Amy är med, eftersom Molly Sandén inte fick vara med trots att det bara skillde en vecka. Men Amy är ju redan 16 år då. Så det ska bli jättespännande. Dock ganska tufft startfällt. Men det kommer nog gå bra. Eftersom det är låten av gör (oftast),


Dagens Låt

Dagens låt får bli Don´t Stop The Music med Rihanna, den kan man lyssna på många gånger utan tröttna. Den bara måste spelas på discot imorrn!!!

:-S

Som ni kanske vet så har flickidolerna från Idol Mattias,Danny och Erik startat ett band. Vilket inte är en sådär jättehit enligt mig. Tycker det skulle vara mycket bättre för Mattias att satsa på solokarriär i stället. Och Erik Danny skulle kunna fortsatt som soloartister. för dom 3 ihop är bara mesigt. Det blir jättemesigt! Vad tycker du?

<3

Hela tiden under Idol hejade jag på Patrizia och när hon åkt ut Mattias. Och när han åkt ut, så blev det Amanda. Dom tre är jättebra på alla sätt och vis. Men i finalen så uppträde Chirstoffer Hiding, och i långa puasen fick jag autograf av honom. (Han verkade vara en otroligt bra och charmig person), (Vilket jag är 100% säker på att han är), Och sedan nu gick jag in på youtube för att egentligen lyssna på Gathania för att kolla en grej det gjorde jag också, men när det var slut var det ett klipp med Christoffer. Och jag har inte upptäckt det som jag uptäckte nu med honom. Eller jag har inte haft sådan känsla som nu jag vet inte vad det var hände nu. Men jag får ärligt talat gåshud och tårarna vill komma.<3<3


PS. Låtarna är What A Wonderful World och It Takes A  Fool Too Remain Sane. Och sedan en sak till jag ska försöka lägga ut det som han i sjöng i globen här.  Men grejen är att det inspelat på min mobil, så att jag vet inte om det går och sedan är jag inte säker på att om det är lyssningsbart i och med att min telefons grafik när det gäller videoklipp är jättedålig. Men jag ska se om det går.... DS.

Dagens Låt
Runaway Train-Patrizia Helander


 

Gathanias framträdanden i Idol


Idol 2007

Jag har lyssnat på en hel del gånger på ett jämföres klipp på youtube mellan Sverige och Norge.
Sverige är mycket bättre kan jag säja. Dom flesta i norska sjunger jättefalskt! I svenska idol finns det Amanda som sjunger falskt, men det här låter förjävligt på grund av att det är många som sjunger falskt. Isabella hon är den bästa! Det kan ju också vara tillfälligt den gången men svenska idol är iaf bättre! Jag tänkte kommentera årets tjej-idoler. Amanda är ett bra exempel på att Startfeltet var strakare iår. Pga. hennes artisteri.


Amanda: Amanda har en talang visst, men i finalen i början så sjöng hon falskt ganska mycket. Men efter "Born To Run" Blev hon bra, och hon  berörde mig mycket hon gjorde Hallelujah oväntat bra. Det kommer gå riktigt bra för Amanda Jenssen .Anastasia: Anastasia har en speciell röst, men hon är inte den bästa. Hon sjöng "Only Hope" bra. Grejen är att hon är gamska tråkig. Men hon är ok.


Gathania:  Gathania har en riktig pop röst enligt mig. Hon har en riktigt cool stil, hon kan sjunga det mesta. Men Rock är hennesa absolute starkaste sida tror jag. Så himla tråkigt att hon missade rocktemat. Hon har en stark personlighet också. Och en himla snygg pojkvän ;-), det kommer gå bra för henne. "Calleth You Cometh I" är ett av dom bästa framträdanderna i hela idols säsong (Enligt mig), Gathania är ett bra exempel på att Startfeltet var strakare iår.


Patrizia: Patrizia är en enorm talang, hon har en otrolig röst! Med riktig styrka i den! Hon är en av dom bästa i idol nnågonsin! Jag blev jätteglad när hon sökte iår igen! Grejen var att hon utvecklas så himla mycket på ett år!


Evelina: Evelinas utan tvekan bästa framförande är "For Your Eyes Only", Evelina har faktigst en himla bra röst! Den är speciell på ett bra sätt och den är stabil. Evelina kanske inte sjunger rent hela tiden ,men det behöver inte betyda att hon är dålig? Hon förmedlar sin röst på ett sätt så att det blir bra ändå. Jag tror hon kommer sås måningom komma med en platta med Pop,ballader och Soul låtar på. För då kommer det gå skitbra för Evelina! Här här vi ännu en tjej som visar att startfältet är starkare!


Marie: Marie har en underbar röst! Marie´och Amanda är dom två tjejerna som visar vilket stor nivå det var på tävlingen! Marie vann med 52,3% av rösterna och hon är värd att få sitt skivkontrakt och vinnar låten till sin egna.Amandas resa i Idol

Låt nr 1-4:
Lovefool:
Låt nr 6-8


Låt nr 9-12:

 
Finallåtarna:


Smakprov på Amandas skiva

Här är två st låtar som Amanda skrivit själv som eventuellt kommer finnas med på plattan

For The Sun:Safari:


Amanda Jenssen

Nu är det klart Amanda Jenssen som ni kunde se i Idol 2007. Släpper sin första skiva. Hon har skrivit en hel del låtar själv, en är skriven av sångerskan Marit Bergman och den första singeln som släpps redan nästa vecka är skriven av sångaren Vincent Pontare. Amanda säger att hon är jättenöjd med sin debutplatta. Som släpps om ca 1-2 månader. Amanda ska även uppträda på Grammisgalan med sin nya singel. Heja Amanda!

[Bild: Amanda Jenssen kom två i Idol 2007 FOTO: Daniel Ohlson TV4]Amanda. FOTO: Daniel Ohlsson

Deltagare i Melodifestivalen iår!

Följande personer ska vara med i Melodifestivalen:

Deltävling 1:

- Face-84
- Velvet
- Christer Sjögren
- The Poodles feat. E-type
- Brandur
- Michael Michailoff
- Sussie Tapper
- Joker (Man får inte reda på den ännu)


Deltävling 2:

- Alexander Sköld
- Lasse Lindh
- Sanna Nielsen
- Rongedal
- Andra Generationen
- Ola
- The Nicole
- Joker


Deltävling 3:

- Mickey Husic
- Ainbusk
- BWO
- Caracola
- Patrik Isaksson
- Frida (Hon som hade en hit med "Dunka Mig Gul Och Blå"
- Therese Andersson
- Joker


Deltävling 4:

- Charlotte Perrelli
- Linda Bengtzing
- Nordman
- Calaisa
- Fronda
- Daniel Mitsogiannis
- Sibel Redzep
- Joker


Danny är han joker?? Kul för Sibel att hon ska vara med. Hon får visserligen tufft.... Men jag tror att det är låten som avgör...... Är det en bra låt har hon nog goda chanser att ta sig vidare. 
Det är många okända.....


 


Musikbloggen startar!

Musikbloggen har startat! Här får ni reda på allt som har med musik att göra!