Tonsäkerhet

När en artist är med i melodifestivalen så är det inte bara låten som påverkar utan även artisterns sånginsats sjunger du dåligt så minskar chansen. Minns ni 2003 när stackars england var segertippade och när sångerskan kom in så tappade hon kontrollen helt och prickade inte en ända ton och de kom sist med 0 poäng trots segertippning stackarna! Så min överraskning till er är att jag tänkte fundera och analysera lite av vad våra finalister skulle prestera i ESC. Deras chanser låtmässigt, hur de skulle klara att sjunga, och kanske något tillägg. Here we go!

Måns Zelmerlöw-Hope & Glory
Våran älskade Måns finns det egentligen något som denna kille inte kan göra? För att lyckas tror jag att man måste kunna charma alla typer av människor dvs. unga som gamla, kvinnor som män, you name it! Om Måns skulle sjunga en ton falskt i Moskva så skulle helt seriöst min haka lossna bokstavligt talat. Måns sjunger som en gud och är ruttinerad som gatan. Det finns ingen tvivel om att han skulle charma sönder hela Europa med sitt fantastiska ýttre, charm, sång och ja låt.
Sång: SSSSS¨
Låt: SSSS
Charm: SSSSS
Summa: 14/15

Caroline Af Ugglas-Snälla Snälla
Nejnej, Caroline kanske skulle kunna sjunga eller inte, men ajg tror inte alls på det här. Jag är ledsen men jag tror inte att detta hade gått hem alls.
Sång: SSS
Låt: SS
Charm: SSS
Summa: 7/15

Agnes-Love love love
Med sin enorma pipa och erfarenhet är chansen för falsksång ganska liten. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka låtmässigt jag älskar låten och tycker att det är en riktigt bra låt men jag vet inte riktigt hur det skulle gå. Discodängor brukar inte gå hem i ESC. Men denna låt är lite balkan inspirerad och påminner en aning om Rumäniens bidrag. Det känns lite samma tanke bakom låten på något sätt. Nej detta kanske skulle funka.
Sång: SSSSS
Låt: SSSS
Charm: SSSS
13,5/15

HEAT-1000 Miles
Låten är faktsikt riktigt bra och då är jag inte alls ett fan av hårdrock. Sångaren sjunger riktigt bra men jag tror att det krävs erfarenhet och mycket vad ska man säga erfarnehet och HEAT är ett nytt band som vad jag vet inte har stått så mycket på scenen och uppträtt inför många människor. Tidigare, men han skulle möjligtvis kunna klara det här med tanke på att faktsikt sjunger riktigt riktigt bra.
Sång: SSSS
Låt: SSSS
Charm: SS
10/15

Emilia-You´re my world
Låten sitter och skulle möjligtvis klara balkan men Emilia sjunger inte tillräckligt bra vilket är väldigt trist. Nej tyvärr men detta skulle inte funka jag är ledsen.
Sång: S
Låt: SSSS
Charm:SSSS
6/15

Alcazar-Stay The Night
Nej låten är alldeles för svensk och nordisk, disco går tyvärr inte hem och tjejernas sånginsatser lät inget vidare i finalen. Sorry!
Sång: SSS
Låt: SS
Charm:SSSS
9/15

Sarah DF-Moving On
Låten är ju en riktig schlager, påminner om Serbiens vinnarlåt från 2007 och fick dessutom 12 poäng från int.juryn och det bådar väl gott eller? Men Sarah har tyvärr tappat sin enorma pipa som hon hade nu låter det mest gnälligt, jag är tveksam på hur hon skulle klara av nerverna i Moskva.
Sång: SSS
Låt: SSSSS
Charm:SSS
11/15

EMD-Baby Goodbye
Här snackar vi ju nästan hela paketet inklusive försårng det är samma sak som jag sa om Måns att grabbarna skulle sjunga falskt skulle vara lika konstigt som att en apa skulle gå på kungsgatan. Försprång Danny är megasuperstar i balkan, norden och baltikum vem vann i fjol ju nämligen världskände Dima Bilan. Popularitet spelar roll. Erik och Mattias gör ju inte detta sämre på något sätt heller?
Sång: SSSSS
Låt:SSSSS
Charm: SSSSS
15/15

Sofia-Alla
Låten är ju balkan inspirerad så att det skriker om det. Men Sofia har inte tonsäkerheten och hon saknar erfarenheten. Tyvärr sorry!
Sång: SS
Låt: SSSSS
Charm:SS
9/15

Molly Sandén-Så Vill Stjänorna
Vi svenskar sitter helt tagna och storbölar chansen är att folk då sitter och storbölar med denna enorma talng. Hur i hela fridens dar kan man vara 16 år och sjunga så här bra(var bara tvungen att skrivs det). Molly skulle få hela Europa att tappa hakan under dessa 3 minuter. Men skulle hon starta mellan två fartiga låtar skulle det vara ganska kört. Men nej detta skulle funka.
Sång: SSSSS
Låt: SSSS
Charm:SSSSS
14/15

Malena Ernman-La Voix
Vad ska man säga. Malena är eurovisions mest ruttinerade, proffsigaste och bästa sångaren. Gott folk det är en världstjärna inom operan vi har framför oss en av de största dessutom. Risken att Malena fans bänkar sig finns och låten är farligt stark. Pipan är det inget snack om. Malena vinner eller så kommer hon sist det går inte okej eller bra utan det går strålande eller uselt. That´s it!
Sång: SSSSS
Låt:SSSSS
Charm:SSSSS
15/15

Vinna skulle: EMD, Malena eller Måns göra
Top 10: Molly, Agnes, HEAT, Sarah DF


Ett inlägg på G

Ville bara säga att jag har ett inlägg på G som handlar om toner och tonsäkerhet det är det ända ni får veta. Ni får gärna gissa om ni vill men svaret får ni imorgon.

Nu: Plugg sedan duschen

Segertippning


Den låten der snackas mest om just nu är
Norges bidrag. Som sjungs av 20 åriga Alexander Rybak som kan få den kanske bästa födelsedags presenten som finns att få nämligen en finalplats och grejen är att han är lika segertippad nu som Charlotte var i fjol. Jag har även goda nyheter när det gäller Malena hon har fått mycket feedback på Youtube och hon tillhör inte heller toppkandidaterna hon är alltså inte segertippad.

Skivrecension: Måns Zelmerlöw-MZW


Darin, Ola, Danny, Mattias, Johan var just de personer som i sin omgång av Idol var stora flickidoler men det fanns en kille som under sin tid inte riktigt blev "upptäckt" eller han fick inte just den uppmärksamheten han borde ha fått. Men det tog inte lång tid förrän vi fick ett besked om att snyggingen skulle vara med i premiären av det då nya programmet "Lets Dance". Där det gick som på rinnande vatten för killen. Tackvare hans danspartner Maria Karlsson så stod han till och med so, segrare i tävlingen. Tiden gick och till mångas glädje så fick vi se honom i samma deltävling som sin Idol kollega Sebastian Karlsson. Med sin låt Cara Mia räckte detta till en tredje plats och dessutom näst flest av svenska folket och vad kunde det egentligen betyda för killen? Jo han var tillbaka tackvare detta fick han göra en ny skiva men trots kritik för den som gick allt som på rinnande vatten och det var ingen tvivel om att han var hetare än någonsin. Idag har han hunnit vara med en gång till i Melodifestivalen dock med lite andra förväntingar och skrällbesked men nu har han släppt en skiva och hans låt Hope & Glory spelas flitigt på radio. Idag är han även lika känd för sitt vackra yttre som inre. 

Skivan innehåller en hel del glada låtar och det märks tydligt vad som är temat på skivan. Nämligen kärlek. Måns har själv skrivit texterna och om du har tid så skulle jag rekommendera att lyssna på texterna för det är inte texter som handlar om kärlek tralalala jag är kär i en bblabla utan det är riktiga kärleks texter som verkar han en hel del planer bakom sig. Det är alltså inga texter som är skrivna på 10 minuter utan jag tror att dessa texter verkligen är genomtänkta. Om vi då går till själva låtarna eller vad är det egentligen som gör en låt bra? Det har jag faktiskt funderat lite på men anyway så tycker jag att låtarna växer då jag hört de 4 gånger nu förutom Hope & Glory som jag hört ett X antal gånger. Men både den och de andra låtarna växer och växer. Låten Rewind känns som en riktig sommarhit. Mina personliga favoriter är Hope & Glory, One Minute More, Home, A Stranger Saved My Life och Find Love. Har ni tid över så läs texterna eller lyssna på dem för de är verkligen fina. Jag skulle inte förvåna mig om någon text är tillägnad till Marie. Jag skulle egentligen vilja ge mer poäng än en femma på grund av att han sjunger väldigt bra och ger mig gåshud, han är sjukt trevlig, så snygg att man bara dör, texterna berör, låtarna är bra. Det känns egentligen som att denna platta har allt som den kan ha. Därför får den

Ny kategori

Nu är vinnaren korad och Melodifestivalen är över för iår. Nu är det Eurovision nästa och våran repesentant är Malena Ernman med operapop låten La Voix. Eftersom att Eurovision kommer hållas så har jag startar en ny kategori vid namnet Eurovision 2009 och där kommer jag samla alla inlägg som jag skriver om ESC. Det vill säga alla laddningsgrejer och ja you name it! Snart ska ni få höra mina favoriter och allt det där. Det kommer ungefär funka lika dant som när jag skrev om Melodifestivalen fast ännu mer fokuserat.


Världens bästa Måns Zelmerlöw


Hittade denna akustika(stavas?) i Mischas blogg. Är det inte vackert så sig mig. Måns är Sveriges bästa sångare utan tvekan. Jag gråter seriöst och gåshuden stiger ännu mer än när han sjunger den riktiga verisonen. Måns är bäst bäst!

Finalen är avgjord


Jaa vad ska man säga. Jag är väldigt chockad över att det inte gick bättre för den killen som enligt mig stod i en hel klass för sig själv. Det gick ju bra i början, men vad hände där? 48 poäng?! Det är INGENTING! Måns är fullkomligt bäst ever ever. Oavsett. Stackars Molly! Det var ganska oväntat faktiskt. Men stort grattis till Malena antingen vinner vi eller så går det helt till botten helt klart. Måns jag skulle bara vilja springa fram och krama om dig och Molly med för den delen. ¨

Stort Grattis till Malena i alla fall!


Final ikväll

Startfältet har aldrig varit tuffare år efter år har man kunnat lista ut vem det är som vinner jag var tidigare helt säker på vinst för vår alldeles egna Måns Zelmerlöw på genrepet tog killen lungt och jag tror att han har en liten strategi där att ta det lungt på repen men när det verkligen gäller vilket är ikväll så kommer han ge gärnet då han lurar sina konkurrenter litegrann. Man brukar kunna känns en känsla och få en hint av vem som är publikfavorit men jag tyckte inte att man kände den känslan riktigt förutom att ingen stöttade stackars Sofia. Då alla fick mängder av applåder men när Sofia kom så minskades applåderna och få personer skrek stackarn. Men visa respekt people! Det där kallas inte att visa respekt. Stöttar man alla andra så kan man inte "dissa" en person. Hon är lika mycket vinnare och lika mycket värd som alla andra. Hur som helst så ska jag alltså nu försöka sammanfatta kvällen och faktum är att jag fortfarnade tror ganska mycket på vinst för Måns, men EMD ligger ruskigt bra till dem med liksom Malena. Bäst igår framträdande mässigt var EMD, Molly, Agnes och Malena. Jag måste faktiskt säga att HEATS låt är bra.

Topp 3:
1. Måns
2. Malena/EMD
3.EMD/Malena

4-6:
4. Alcazar
5. Agnes
6. Caroline Af Ugglas

EMD har bytt kläder till vita frackar istället för svarta. Mollys klänning har krympt och Måns har fixat med detaljer. Sofia har lagt till lite mer glitter.

Vi ska antingen skicka Måns eller EMD då jag tror att det krävs en artist med bra erfarenhet, bra röst, personer som kan charma alla typer av människor, en låt som sitter och något nytt och fräscht att bjuda på.


Discodängor= Bra låtar att ladda till

Nu är jag på hugget! Vilket kanske inte är så bra eftersom att klockan är ganska mycket men jag tycker verkligen att det ska bli kul imorgon. Om ni vill ladda inför något kan jag verkligen rekommendera att lyssna på fartiga låtar.

Här är några favoriter:
 


Nu ska jag hoppa in i duschen.

Artisternas chanser

Nu tippar jag chanserna så här innan men imorgon får ni en seriös och verkligen en rejäl sammanfattning om hur det kan gå och vad jag verkligen tror. Detta är seriöst men ni fattar.
Måns Zelmerlöw:
Tjejerna ropar, jag ropar alla ropar MÅNS! Svergies snyggaste man och en av våra bästa sångare är hetare än någonsin jag tror att han är ganska så oslagbar. Det finns ingen som någonsin kan slå honom i alla fall inte om man frågar mig. Jag kan inte ens kolla på honom då jag blir alldeles för berörd.

Caroline Af Ugglas:
Jag kan inget annat än att säga att jag inte alls tror på det här och jag kan vekrligen inte tycka om det här. I´m so sorry. Men om jag får fråga en grej sen när blev Caroline Af ugglas segertippad? Om jag får fråga. Hon är inte alls det.

Agnes:
Agnes har en riktig pipa det har hon faktsikt enligt mig så är hon absolut en toppkandidat och hon skulle faktiskt kunna lyckas bra i ESC. Låten växer och kan fightas rejält i finalen. Se upp för Agnes säger jag bara!

HEAT:
Jag vet inte hur mycket grabbarna faller på att de startar efter Agnes risken är att de kan göra det. Men jag lovar att om det inte går bra här så är det omöjligt för dem att lyckas i framtiden. låten är faktsikt schysst.

Emilia:
Jag vill inte låta elak på något sätt. Men jag tycker att det är ganska synd om Emilia för låten är verkligen en väldigt bra låt det är den absolut. Men Emilia har inte den där powerrösten och jag måste tyvärr säga att det låter ganska falskt. Men låten har chanser men jag vet inte hur mycket tjejen faller på att hon inte är så tonsäker. Jag tycker synd om dig Emilia och jag hejar bland annat på dig.

Alcazar:
Det var ju inte precis oväntat att det var disco vi skulle få av discogruppen Alcazar ellerhur? Detta är en riktigt bra discodänga som ajg lätt skulle släppa loss till om den kom på ett disco.

Sarah Dawn Finer:
Njaee jag återkommer.

EMD:
Detta är ju en låt som verkligen sätter sig på hjärnan och detta är verkligen en bra låt och att EMD sjunger den gör ju inte saken sämre. Fighten mellan EMD och Måns är hård. Antingen är det gruppen eller så är det artisten som vinner fighten. De ställs emot varandra i hopp om att vinna tjejenras hjärtan. Jag tror att Måns vinner matchen men EMD kan lika väl komma högt upp för det. Bara de byter kläder.

Sofia:
Jag håller på att försöka lära mig att tycka om denna låten. Men ajg lyckas inte riktigt. Jag återkommer.

Molly Sandén:
Finns det något vackrare vi pratade tidigare om Agnes pipa men den här tjejen har ju verkligen en pipa hon med. Molly är fantastisk.

Malena Ernman:
En oerhört mäktig låt är ju faktiskt vad det är. Men opera går det hem i sådana här sammanhang? Jag vet inte.... hon är ju en av favoriterna...

Imorgon (i över morgon) får ni en sammanfattning av genrepet och exakt vad jag tror både med hjärtat och utan.
Måns Zelmerlöw

Nu kanske ni tänker du har ju redan skrivit om Måns Zelmerlöw? Ni har så rätt så rätt men faktum är att jag inte ska det. Utan jag hade tänkt att göra en grej. Det är ju nämligen så att Sverige är fullt av flickidoler och är det inte så att man har en favorit? Enligt mig så är Måns den absolut största och när han uppträder så kan jag inte ens kolla på honom för att han är så snygg. Han charmar mig något så att du inte kan fantisera dig. Han är så fruktansvärt duktig så det finns inte. Enligt mig så slår han alla i hela tävlingen och är finalens bästa artist. Och hur hans personlighet verkar så kan ajg säga att verkar verkligen vara lika trevlig som han är snygg och lika bra som han sjunger. EMD är superduktiga på sitt sätt och de kör verkligen sitt egna race och går sina egna vägar. Det är 3 riktigt trevliga och jordnära killar. Nu ska jag inte jämföra EMD med Måns för det går inte det gör det verkligen inte. Båda två är helt fantastiska på sitt sätt. Nu vet jag inte alls vart jag ville komma med detta inlägg. Kände bara för att skriva lite

haha

Låt festen och nedräkningen börja


Ja mina vänner det börjar närma sig mot finalen artisterna är redan där och repar och förberdelserna är enorma de är nervösa. Förväntingarna av oss tittare är höga och det finns massor av hopp hopp om att de som inte tillhör favoriterna ska skrälla. 1 artist och 1 grupp ställs emot varandra i hopp om att vinna tjejenas hjärtan. Året är tuffare än någonsin och det finns inget år som heller har blivit så dissat som nu. Röstingen sägs vara för komplicerad, låtarna har blivit dissde och till och med programledaren hur ska detta sluta kan man ju undra, men jag tror inte att det är något problem.

Två år i rad nu har vi skickat låtarna som redan innan vi hade hört de var tippade att fightas om en seger eller till och med segra utan fight, därefter har vi haft alla förväntingar och sagt att nu är vi uppe ur bottenträsket och nu kommer vi vinna det här men vad har hänt? Vi har fortsatt vara nere i bottenträsket våran 5:e plats som vi var så bra på att ta har nu blivit en 18:onde plats. Oavsett vem som nu vinner så får vi inte förvänta oss en seger. Det spelar ingen roll om det är Måns Zelmerlöw som kan charma sönder hela europa eller EMD som är igenkända. För säger man hela tiden den kommer vinna den kommer vinna så händer det som hände i fjol, det går inte bra! Så snälla hur många som en läser det här förvänta er ingenting om att vi ska vinna även om vi skickar charmiga personer eller den mest balkan inspirerande låten. Självklart beror det på hur de i Moskva tror på låten och vad de andra tidningarna skriver men det jag menar är att om vi förväntar oss något eller till och med är säkra på något så kan det bli så att vi blir väldigt besvikna och var det inte vi blev förra året, trots att Charlotte var glad skrev vi i alla fall att det var en katastrof.

Så om inte vi har höga förväntingar blir vi inte besvikna. Ta det inte som att jag tvingar er att sitta och glo på ESC utan förväntningar detta är bara ett tips så att denna enorma besvikelsen inte förekommer .


Ni får ladda med lite tidigare vinnarlåtar i Sverige.
2003-Fame plats i esc: 5
2005-Martin Stenmarck: 19
2004-Lena Philipson: 6
2006-Carola: 5
2007- The Ark: 18
2008- Charlotte Perrelli: 18

Ni vet att ni fortfarande kan ge mig tips om hur vi vill ladda inför lördag? Det gör ni
HÄR

Snyggast i årets tävlingFortsätt komma med förslag. Ut med språket gott folk. Jag tar åt mig det minsta lilla och det vet ni.
Tävlingen närmar sig.....

Kom med förslag

Kom med förslag om hur ni vill ladda inför finalen i det jag skriver. Vill ni att jag ska skriva om vartenda artist?, Ska jag eller vad vi nu kan hitta på. Ut med språket bara! jag blir glad för det minsta lilla. Bara ni kommer med förslag.

Dags för final

Som ni kanske redan läst tidigare idag så är nu alltså startordningen för finalen klar och jag är glad över en grej som kanske är lite för elakt att säga här. Jag vill allt annat än att vara elak. Hur som helst så vill jag bara påminna er om att ni nu kommer kunna ladda inför finalen här i bloggen tillsammans med mig. Vem som är min favorit har väl framgått tror jag. Jag hejar så mycket, då jag tycker att han är i klass för sig. Att han är bättre live gör allt ännu bättre. Ville bara påminna er om att ni kommer kunna följa allt här. men frågan är bara vad är det ni vill läsa om hur vill ni ladda?

Startordningen

Måns Zelmerlöw, Foto: Carl-Johan SöderCaroline af Ugglas, Foto: Carl-Johan SöderFoto: Carl-Johan SöderFoto: Carl-Johan SöderEmilia Foto: ScanpixAlcazar, Foto: Carl-Johan SöderSarah Dawn Finer, Foto: Carl-Johan SöderFoto: CJ Söder, SVTMolly Sandén, Foto: ScanpixMalena Ernman Foto: Marit Solblad/Vi-Foto

Min favorit startar först vilket är bra. Sofia och Caroline faller på sina startnummer då de startar efter de två största favoriterna. Molly tyvärr lite risigt till. I´m so sorry.

Norrköping

Jag förstår inte hur svenska folket tänker, hur kunde Caroline gå vidare? Ursäkta mina ord, men det är den seriöst sämsta låt ajg har hört. HUR KUNDE HON GÅ VIDARE? Ja hon kommer iaf inte vinna, tur är väl det.
Stort grattis till alla som gick vidare iaf.


Andra chansen

Ikväll är det då dags för andra chansen. Och jag hade lite fel i duellena men ni ska få det rätta här och nu:
Andra Chansen
orkar inte göra ett eget collage så det får bli det som svt gjort.

duell 1: Sarah Dawn Finer
 duell 2: Lili & Susie
Vinnarduell 1: Fruktnsvärt tufft, Lili & Susie går vidare men det kan lika gärna bli Sarah spänningen är olidlig.

Duell 3: Amy
Duell 4: Caroline
Vinnarduell 2: Amy

I final: Amy och Lili & Susie (Sarah Dawn Finer)
Skrällvarning: Rigo mfl.

Intnat.juryns val: Sofia

Skivrecension: Kevin Borg- The Beginning


Alla minns vi Kevin Borg som för 3 månader sedan stod på scenen och fick reda på det lyckliga beskedet om att han vunnit Idol 2008. Förutom att han blev hyllad av juryn och att han var segertippad så är han den idoldeltgaren som blivit spådd att både lyckas bäst av alla idoldeltagare och dessutom den i hans säsong som kommer lyckas bäst. Äntligen är albumet här. Då det släpps imorgon. Kevin har skrivit 2 låtar helt själv som är tillägnade till hans flickvän.

Jag tycker att Kevins album är riktigt bra han har lyckats hitta en genre som verkligen passar honom. Kevin skulle visserligen kunna sjunga vilken genre som helst men det jag menar att det verkligen känns som att han själv tycker att det känns bra och att man själv kan lyssna på det utan några tankar på att det här passar nog inte hans personlighet. Han blandar fina ballader med pop/R&B låtar. Kanske inte låter som en bra kombination men jag måste faktiskt säga att tycker att det är det. Mina favoriter är A Hundred differnt ways som är en Pop/R&B låt och Ready To Fly som är en mycket vacker ballad med oerhört vacker text en kärlekstext. Jag tror dessutom att ju mer man lyssnar på låtarna desto mer tycker man om dem. Det är verkligen inga låtar som har på tensial att man tröttnar på dem utan precis som jag sa tvärtom. Nu spår jag också Kevins framtid jag tror att han är den idoldeltagren som faktsikt kommer lyckas allra bäst och då pratar vi totalt och i sin egen säsong. Jag tyckjer att Kevin har lyckats riktigt bra. Skivan får:

 
Gillade ni Kevin i idol kommer ni inte bli besvikna nu! Ett tips till Kevin fans i idol köp skivan!


Melodifestivalen2009

I veckor har jag tjatat om att jag tror att jag vet vem som vinner årets melodifestival. Och ja det kliar som bara den i fingrarna. Nu ska ni inte behöva vänta längre. Så nu ska ni alltså få en presentation av denna härliga kille.

Det är inte ofta det går bra för segrarna i idol, 2005 var året då alla tjejer ropade Ola Ola. men precis som de flesta åren har det alltid funnits en till flickidol i det här fallet den killen som hade det där rådjursögonen och det där speciella utseendet. Allt gick som på räls för killen men på rocktemat tog det stopp och det blev en femteplats för honom. Det tog 2 månader sedan fick vi reda på att denna snygging skulle vara med i premiären av Let´s Dance som han gjorde tillsammans med Maria Karlsson. Killen fick sin revansch och allt gick som på räls i tävlingen hur långt kom han i tävlingen då? Jo han vann! Sedan var det ingen protest killen var en stjärna och skivbolagen kontaktade honom genast och även Bert Karlsson och vem vet inte vem det är? Det var klart killen skulle år 2007 ställa upp i melodifestivalen. Året därpå fick vi se honom stå på scenen och uppträda.I samma deltävling fick vi se han som slog i genom i samma tävling. Nämligen Sebastian Karlsson. Båda idoldeltagrna var de som knep de två första platserna.

Det skrevs om att Måns kan komma riktigt högt i finalen och han kom till och med på att bli lite av en favorit. När så väl finalen kom så var det ingen tvivel om att killen gjorde oerhört bra ifrån sig. Han vann tjejernas hjärtan och öven andras hjärtan. Röstningen slutade så att han fick 110 poäng av oss vilket resulterade att han fick näst flest röster men eftersom att BWO tog hem en stor del av alla tior så slutade han ändå på en tredje plats. Men efter finalen var han superstjärna och nu är det ingen som inte vet vem killen är. I år är han storfavorit i tävlingen och tjejerna skirker jag skriker alla skriker hans namn och nu är det väl ändå på tiden att avslöja killens namn eller vad säger ni?

Jag pratar självklart om Måns Zelmerlöw. Jag säger så här om han nu vinner så får det inte bli så att vi tar vinsten i Moskva för givet. För vad kan vi säga om fjol årets resultat? Vad hände? Hur mycket förväntade vi oss egentligen? Väl digt väldigt mycket ellerhur? Vi blev väldigt besvikna och tidingarna överdrev Charlottes reaktioner. Det får inte hända igen. Nu säger jag inte att vi måste vinna eller att vi inte får bli besvikna för det blir man väl hela tiden. Men jag tror att ji förstår vad jag menar. Nu vet ni vem jag tror vinner och ni glömmer väl inte lite analyser här under veckan kanske kommer det upp någon mer fakta grej om någon eller vem vet vad som kan komma upp.
 

Finalen är redan avgjord

Okejdå, det verkar som att ni vill att jag ska avslöja. Jag kommer säkert ångra mig då jag älskar att skjuta upp saker haha. Men nu kom jag på en strålande idé jag ska skriva lite om dom/honom så ska ni få gissa vem det är och jag i slutet av veckan gör så att jag avslöjar vilka som hade rätt och vem det var låter det bra?

Det är en kille. Jag tror inte att det finns någon i Sverige som inte kan hans namn. Hans genre är pop men han har även sjungit ballader fast dock inte som hittar. Jag tror inte att denna personen är 100% svensk. Liksom att han har något påbrå inuti släkten ni förstår. Han har vunnit många priser eller iag varit nominerad mycket.

Nej okej nu är jag väl jobbig? Jag avslökar och sedan är det sak samma om jag ångrar mig. Det kliar i fingrarna det gör det faktiskt även om det kanske inte verkar så. Okej som ni vill jag avslöjar. Men det sker i nästa inlägg. Muhhuhuhuhuhu, men okej det kommer inom 10 minuter.

Finalen är avgjord

Vill ni att jag ska avsölja under veckan som kommer eller kanske tom. idag? Jag gör gärna det. Men jag känner att jag kanske ska dröja på det lite grann. Ja jag är ganska säker. Jag kan säga att det är en kille så nu vet ni det.
Vill ni att jag ska avslöja?


Andra Chansen systemet

Mina vänner vi har hört alla bidrag och nu finns det bara en enda chans för vissa artister att knipa de 3 sista finalplatserna och det görs genom att fightas i andra chansen eller det som är nytt för i år nämligen att eventuellt gå vidare tackvare den internationella juryn. Jag har sammanfattat vilka det är som fightas om den där finalplatsen och vilka som jag tror går vidare och ni ska veta att vissa var inte ett dugg lätta att lista ut. Så här tror i alla fall jag.


Och sedan vilka som fightas om de allra sista duellerna

Jag är faktiskt lite osäker på duellen mellan Caroline Af Ugglas och Sarah Dawn Finer och även vinnarduellen mellan Sarah och Rigo mfl. I´m sorry Ida men jag tror att det finns en risk att vi kan få se Caroline i finalen. Men jag tror att Sarahs låt är något starkare. Då den liksom rejält lyfter efter ett tag. Efter många lyssningar så tror jag också att Amy kan ta hem segern före Star Pilots då hennes låt är lite starkare (Ja faktsikt).

Men även om Amy inte vinner lver Lili & Susie behöver inte det betyda att hennes chanser för finalen är borta för det finns ju det nya systemet nämligen internationella juryn.


Jag tror att Sofia blir internationella juryns val. Då hennes låt är den som är mest balkan inspirerad.

Vill ni veta vem jag tror vinner?
Okejdå


Disco and Opera


Marlena var stark!
Det blev Malena Engman och min favorit Agnes som gick till den stora finalen. Medan Sarah Dawn Finer och Star Pilots gick till andra chansen. Sarah blev också intnat. juryns favorit.

Stort Grattis till alla som gick vidare!