Nytt för i år

5 bidrag går vidare. Vi visar snabbgenomgångar av låtarna. Slussen är fortfarande öppen och folket fortsätter rösta.
Bidrag 1 | Bidrag 2 | Bidrag 3 | Bidrag 4 | Bidrag 5

Vi avslutar röstningsomgång 1, och läser av de olika bidragens position.
De 5 bidrag som finns kvar delas nu upp i 2 separata dueller.
Vem som möter vem beror på antalet röster de har när vi avslutar röstningsomgång 1, enligt gängse seedningssystem som används i sportsammanhang.
Deta innebär att den som ligger 1:a i antal röster möter den som ligger 4:a i antal röster samt den som ligger 2:a i antal röster möter den som ligger 3:a i antal röster.

Vi nollställer räkneverket, och varje duell startar om från noll.
Vi öppnar slussarna för respektive duell, och varje bidrag har kvar sina röstnummer från tidigare.

Bidrag 1 mot Bidrag 4
En finalist och en andra chansen-deltagare presenteras. Vinnaren av duellen får framföra sitt bidrag igen på scenen.

Bidrag 2 mot Bidrag 3 eller Bidrag 5
En finalist och en andra chansen-deltagare presenteras. Den femte försvinner. Duellerna utgörs av de bandade framträdandena. Internationella juryns val (se nedan) presenteras. Vinnaren av duellen får framföra sitt bidrag igen på scen.

Internationella juryns val:
En internationell jurygrupp kommer under varje deltävling att utse sin favorit med inriktning på Eurovision. Om internationella juryns favorit skulle sammanfalla med svenska folkets förstahandsval övergår platsen till internationella juryns andrahandsfavorit.

Skulle även denna sammanfalla med svenska folkets andrahandsval övergår platsen till internationella juryns tredjehandsfavorit. Inget av dessa inbördes förhållande kommer att redovisas förrän hela tävlingen är avgjord, precis som alla röstningssiffror.

Den internationella jurygruppen kommer i Andra chansen att utse den 11:e finalisten, vilken är en av de 4 bidragen de tagit vidare från de 4 deltävlingarna.

Den internationella jurygruppen kommer även att bli en ny och 12e jurygrupp i finalen. Fortfarande är det så att de numera 12 jurygrupperna bara har 50% av röstviktningen gentemot folkets röst.


Källa svt.se (Gäller för alla inlägg om schlagern)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback