Melodifestivalen del 4Star Pilots:
Jaa vad ska man säga, en riktig schysst partylåt är det i alla fall. Jag vet inte riktigt om den skulle gå hem...Den påminner exakt om en annan låt... Nej ledsen grabbar men jag tror inte på det här eller jag vet inte

Sarah Dawn Finer:
En väldigt vacker och härlig ballad. Dock inte riktigt min typ av låt. Men den är bra. Jag måste nästan se framförandet för att kunna bedömma. Men jag tror att det här kan funka.

Malena Ernman:
Istället för refräng ärt det opera och denna låten skulle säkert gå hem hos operaälskarna. Dock är jag inte en av dem. Sorry! Opera gick ju halva vägen i fjol och hon är ju allt världskänd så andra chansen kan det möjligtvis bli

Thorleifs:
Jaa, gillar man dem och gillar man dansband så visst då går säkert denna hem.
Ja det här kan nog gå. För visst är Thorleifs väldigt kända? Andra chansen ligger nära eller kanske tom. final

Agnes: En riktig discodänga med en oväntat bra refräng då man hört versen. Riktigt bra!
Det här går. Agnes är tillräckligt populär och låten är inte så långt ifrån Alcazars låt, liksom Emilia, Måns och ja you name it!

Susanne Alfvengren:
En pampig och vacker ballad men lite samma sak som jag sa om Sarah
Nja, ajg vet inte riktigt, jag tror inte riktigt att det här går...

Next 3:
Jaa, man kan inte låta bli att gunga hahah, men kanske inte något jag skulle lyssna på. sorry grabbar!
Jag tror inte riktigt att det är denna sorts publik som röstar. Det är lite för vad ska man säga, i´m so sorry grabbar men jag tror inte att det här funkar.

Anna Sahlene och Maria Haukaas Storeng:
Det här är riktigt bra. Två talangfulla tjejer sjunger en riktigt bra låt.
Final platsen är redan klar. Det doftar final så att de sjunger om det.

Till final går: Anna och Maria fight mellan Thorleifs, Sarah och Agnes.
Andra Chansen: Riktigt svårt att säga, men jag tror tyvärr inte att Next 3 och Star Pilots har någon chans och Anna och Maria känns ganska sjävlklara.
Skrällvarning: Jaa du, ingen aníng
Int. Jurynsval: Malena Ernman

Agnes Carlsson


Året var 2005 och en helt vanlig 17 åring dök upp i rutan, då visste ingen att vi hade en supertalang framför oss. Fram till kvalet så var inte Agnes på topp och hon åkte till och med ut ur tävlingen. Men när juryn sedan förstod vilken talang tjejen var så fick hon en andra chans och vem var det inte som senare stod i finalen och fick hela svenska folket till
tårar när hon sjöng vinnarlåten och ännu mer till tårar när just hennes namn ropades upp som de namnet som vunnit tävlingen, jag talar självklart om Agnes Carlsson. Vinnarlåten Right Here Right Now gjorde megasuccé och inte mindre singeln "Stranded". Följt av "Champion" Men där efter tog det stopp för stjärnan men 2 år sedan så spelas låten On And On på radion och är det inte Agnes Carlsson som sjunger den? Jo det är klart att det är hon! Detta betyder att hon är tillbaka. Dock fick vi 2007 se henne tillsammans med Måns Zelmerlöw se henne i MQ s julreklam. Skivan har fått bra kritik och på Lördag står hon på melodifestival scenen och visa svenska folket att hon är värd en finalplats. Agnes är en megatalang. Vi ska vara stolta över denna tjej. Nu önskar jag Agnes stort lycka till på Lördag. För till final SKA hon. Jag ska göra allt för att hon ska dit. Jag pratar självklart att om låten är bra så stämmer det jag babblar om. HÄR kan ni höra sångfågeln i hennes nya singel.

Deltävling 4 närmar sig med stormsteg

Deltävling 1 2 och 3 har varit och nu är det bara en deltävling kvar som vi har att se fram emot. Vem kommer skrälla? Vilka blir finalister? Vilka får sista andra chansen platserna? Vem blir internationella juryns val? Vem är snyggast klädd?  Ja vi kan hålla på evigheter med sådant som man kan förvänta sig av den sista deltävlingen. En så länge har vi ju fått en massa olika skrällar i finalen hittils har vi Alcazar, Emilia, Måns Zelmerlöw, HEAT, Molly Sandén och EMD. Och i andra chansen hittar vi Scotts, Caroline Af Ugglas, Amy Diamond, Lili & Susie, Rigo mfl. och BWO. Jag har en åsikt om vem som möjligtvis kan ta hem det här men det ska ske något det vill säga att någon av dessa deltagare på Lördag ska ha en fruktansvärt bra låt, men jag är  inte helt säker på om det är så.  För denna personen har verkligen lagt ribban högre än högst. Vem det är som har lagt ribban högt högt högt får ni reda på någon gång under veckan eller möjligtvis när del 4 är avklarad muhuhuhu. Sålänge kan ni få gissa er fram.
De som tävlar på lördag är:
Foto: Carl-Johan Söder
Chanser: Om vi nu säger att Agnes har en jättebra låt som är just i samma stuk som EMD och Måns eller varför inte Emilia? Så kan hon ha goda chanser att ta sig vidare. För hon är ju en riktigt duktig sångerska. Hon har mycket goda chanser.

Jaa, vad ska man säga. Jag har ingen aning blir svaret. Låten väntar med spänning att få höra.
Foto: Scanpix
Lite samma som ovan.
Foto: Carl-Johan Söder
Två riktigt ruttinerade artister kan med en riktigt bra låt mycket v'l ta sig till en final.
Foto: Carl-Johan Söder
Stora på 80-talet right? Jag vet inte, känns som någon grupp som sjunger dansband eller har jag fel?
Sarah Dawn Finer, Foto: Carl-Johan Söder
En vacker och ruttinerad artist är vad Sarah är och det kan gå hur som helst beronde på låten men ajg hoppas att det går vägen för henne.
Next3 Foto: Carl-Johan Söder
Ojoj, här var det mycket genrer hit och dit, kan kännas ganska fräscht med en ny pojkgrupp då vi har fått våran nu populäraste pojkgrupp till final nu säger jag inte att EMD är uttjatade för nej nej verkligen inte utan mer att det kan vara kul med någon mer. Det kan gå bra eller inte beronde på låten. Men om dessa killar satsar så kan de säkert lyckas bra i framtiden.
Malena Ernman Foto: Marit Solblad/Vi-Foto
Opera är väl inte riktigt min typ av genre men det har ju faktiskt tagit en låt andra chansen men you never know vad som helst kan hända.


Molly & EMD

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Till final gick EMD och Molly Sandén och äntligen har vi röstat fram 2 rätta finalister! Till andra chansen gick Rigo och BWO då int.juryns val blev Sofia med Alla! Grattis till allihopa!

The eavnings fashion

Drottninglika Velvet i en kjol utan motstycke.Och så här kammar man hem full pott i klädbetyg av Melodifestivalens klädguru.
Velvet: Kanske inte just vad jag hade förväntat mig, men det passar alldeles utmärkt till hennes låt. SSS
Rigo, Tpoaz Sound och Red Fox kör retrorött.
Rigo mfl.: Helt okej, rätt så trist, men visst SSS
Molly ger järnet i oskuldsfullt vitt.Silvriga skor till det. Frostigt, stiligt.
Molly: Oj oj oj, klänningen designad av henne själv och jag måste säga att hon verkligen lyckats! Riktigt söt. Skorna ser ut att likna ett par skor osm jag själv äger.En av  Mina nya stilikoner stavas Molly Sandén SSSSS
Maja kör också på kort, vitt och glansigt.
Maja: Fint men inget speciellt. SSS
Själv kör han svart och glansigt.Micke Rickfors omger sig av glittriga kvinnor.
Mikael: Hans kläder är ganska tråkiga men hans körtjejer har riktigt snygga kläder! SSS
Superhöga stövlar och silvriga trumslagare passar bra till.
Sofia: Unikt och grejern är att de sticker ut. Annars ganska trist SSS
Kosmonautgänget BWO hade likadana overaller.
BWO: Nej tack! I´m sorry, SS
E.M.D. Foto: Scanpix
EMD: Har blivit ganska trött på kostymer i sådana här sammanhang men visst det är ju inte fult på något sätt men lite trist är det. Rolig bild by the way. Det här nog snyggare i tv rutan då man bara ser hälften nu. Men ingen av killarna är ju precis fula....SSS

Melodifestivalen del 3

Sofia: Jag undrade ju förut om det var hon som tävlade med Hypnotized och det är hon. Dock tyckerjag inte att detta alls var bra då hon sjunger på grekiska. Nej detta var inte riktigt min typ men de kan säkert gå helt okej för henne men startfältet är extremt tufft.

Mikael Rickfors: Tyvärr så måste jag säga att detta inte är alls min typ av låt heller. Men han är rätt så häftig röst. En riktig schlager rock låt är vad det är. Jag tror att antingen går det eller så inte.

Maja Gullstrand: Jag gillar inte Majas röst alls, är inte så jätteförsust i låten heller då den är lite enformig. Jag är ledsen för mina ord. Men jag tror inte att detta går sådär jättebra.

BWO: En liten besvikelse har inträffat. Alexander Bard står fortfarande för musiken men... jag förstår inte riktigt vad som hänt med honom. Det kan mycket väl bli en fight om finalplats.

E.M.D.: Sveriges bästa popgrupp gör en ritigt schysst partylåt som jag dock tycker att jag hört förut. Men det här är ju givet en finalplats är vad som väntar grabbarna utan tvekan.

Molly Sandén: Är det seriöst Molly som sjunger? Hon låter precis som en 30 åring. Nej byebye BWO. Hej Molly och välkommen till finalen. Det här är riktigt bra!

Rigo & The Topas: Nej nej, så fel, i´m sorry men det här passar inte alls in. Jag är ledsen.

Velvet: Jag tycker att detta är ganska så bra. Dock inte riktigt en Velvet låt. Men det är fight om andra chansen för Jenny.

Till final går: EMD och Molly Sandén
Till andra chansen går: BWO och Velvet
Skrällvarning: Svårt att säga

Molly Sandén


Om du för 3 år sedan skulle gå fram och fråga vem Molly Sandén är så skulle du få svaret "Ingen Aning". För 2 år sedan lite drygt stod en vacker och alldeles okänd liten tjej på 15 och fick Sverige att tappa hakan. Ingen kommer vi någonsin glömma den dagen då denna tjej stod och tävlade i
Junior Eurovision Song Contest. Vi minns henne så pass skarpt att det nästan är historiskt. När hon sedan går upp på scenen i Bukarest är hon magsjuk och har ont i halsen men trots hennes illamående går hon ut och fullkomligt raderar all konkurrans. Och sopade banan kan man väl i princip säga att hon gjorde då en tredje plats är den bästa placering vi fått någonsin i JESC. Ett år senare har hon tackvare Bert Karlsson hunnit släppa en skiva. Så ska det låta är vad Molly medverkar i och hon gör en verison av Gabriellas sång och det är svårt att hålla tårarna borta. I och med det blir hon den yngsta deltagaren någonsin som har medverkat i Så ska det låta och den yngsta som därmed vunnit. Likaså denna gången skapade Molly en hit och ingen glömmer någonsin Molly Sandéns verison av Gabriellas Sång.Det fortsätter att gå framåt för Molly hon får till och med vara med i Diggiloo 2 gånger i rad. År 2 gör hon de som ett stort antal i tjejer omkring hennes ålder kan be till gud om att få göra nämligen sjunger duett med Sveriges största flickidol då de båda 2 får hela publiken att börja gråta. Duettparet hyllades oerhört mycket i pressen. Även då Molly sjöng megamegahiten Hallelujah och vartenda grej som tjejen gjort så har hon skapat så kallade klassiker av sina tolkningar vilket hon inte oväntat gör även denna gång. På lördag står hon på Melodifestval scenen och framför låten "Så Vill Stjärnorna". På senare dagar så har Molly även blivit en stor stilikon och förebild för många unga tjejer. Molly är en av våra nyaste artister men ändå en av våra bästa och största.
HÄR hittat ni en intervju med Molly. HÄR kan ni se när Molly presenterar sitt bidrag


Tufft startfält på Lördag


Chanser: Det är verkligen svårt att säga hur det kan gå när det gäller Velvet, men känd är hon ju i alla fall och vad jag har hört så är detta en typisk velvet låt och jag tycker lite synd om henne för varje år har vi sett henne sedan 2006 och hon vill verkligen det här. Det gillar jag! Jag beundrar verkligen folk som aldrig ger upp. Tjejen ska stå i finalen enligt sig själv. Enligt mig får hon gärna gå vidare dock vet jag inte riktigt vart jag vill placera henne innan jag hört låten. Men heja Velvet!


Jaa du, de ända som inte är kända. Jag tror att låten måste vara oerhört bra och då menar jag verkligen oerhört för att ta sig vidare i detta startfält. För är man okänd och har en helt okej låt är det nog tyvärr kört! I´m sorry. Radiohit om de inte går vidare och låten är ok? Maybe


Sveriges vackraste, mest begåvade 16 åring är tillbaka. Precis som jag sagt förut om jag inte minns fel eller så har jag drömt det men hur som helst så tror jag att är låten riktigt bra och Molly visar att hon är en av Sveriges bästa sångerskor vilket hon är så kan hon mycket väl slå ut BWO och ta sig till en final och lyckas bra även där. You go girl!


Jag har väl också sagt tidigare att det ska ske mycket för att grabbarna ska misslyckas? Vilket absolut är sant, för är det en riktigt bra låt så är de givna i finalen och nästan klara i förskott. Försök att räkna alla tjejer som även denna lördag kommer bänka sig framför tvn för att bara rösta på dessa snyggingar. Gör så räkna dem och sen så berättar du får mig vad du fick den som lyckas får äran. Haha.


Ingen aning! Han är väl känd? Eller är jag helt ute och cyklar?


Jag känner så väl igen henne. Är hon deltagare i Fame Factory eller något? Ingen aning där heller måste höra låten först. Men vart kan jag känna igen henne ifrån.


Tjejen med deltävlingens snyggaste namn, måste höra låten först, eller är det hon som tävlade med Hypnotized nej det kan det väl inte vara men hur som helst jag återkommer!


Jaa du det återstår att se om det blir final eller om det blir andra chansen för gruppen. Beror på låten och Molly Sandéns låt. Spännande! Fight!

Grattis bästa Måns och Rockiga H.E.A.T


JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Äntligen har det hänt något! Vad hade en final varit utan världens bästa Måns Zelmerlöw!? Grattis till H.E.A.T också som.. äh det tar vi någon annan gång det är ganska komlicerat.

Sluta fuska svt! Det var ju åter igen en andra chanslåt som fick int juryns röst. Det där är fusk. Jag säger inte detta bara för att jag inte hejade på Amy uatn för att det är sant.

Grattis till Lili, Susie och Amy i alla fall och grattis till Amy igen för ja ni förstår säkert.


Grattsi till allihopa som gick vidare!

Kvällens schlager artister

Lili & Susie, Foto: Johanna Liljegren
Snyggt, men väldigt trist. Låten är fartig så kom igen lite mer glamour kan ni allt få till!
SSS

Lasse Lindh & Bandet, Foto: Johanna Liljegren
Samma kommentar som ovan
SSS
Jennifer Brown, Foto: Johanna Liljegren
Det här gillar jag! Lacktights perfekt matchat med en ursnygg topp i lackvariant med ett par svarta lackhandskar. Riktigt snyggt! Passar dessutom utmärkt till hennes låt. SSSSS
H.E.A.T, Foto: Johanna Liljegren
Ja det är väl okej, snygga hårdrocks kläder men kanske en tröja skulle sitta en aning bättre men annars snyggt.
SSS
Markoolio, Foto: Johanna Liljegren
Jaa, Markoolio... jag vill inte låta elak men här förstår jag inte riktigt hur du tänkte?
S

Amy Diamond, Foto: Johanna Liljegren
Klädbyte? Den första var väl okej, men vad hände sen? Jag vill inte låta elak där heller. Men nej bättre kan du Amy! Du var ju så snygg i fjol! SS

Cookies n beans, Foto: Johanna Liljegren
Country är väl inte kännt för att vara speciellt modeinriktat men det är tre söta klänningar så det är ändå okej.
SSS
Måns Zelmerlöw, Foto: Johanna Liljegren
Har Sveriges hetaste par pratat ihop sig? För jag menar båda två har burit tävlingens snyggaste kläder hittils. Go Måns! Dock är tjejerna i bakrunden kanske inte det som.....
SSSSS

Melodifestivalen del 2

Collaget är gjort av mig och får inte kopieras
Måns Zelmerlöw:
Sveriges snyggaste man gör mig inte det minsta besviken för låten är precis så som han säger om den själv. Detta är riktigt farligt och det är inga problem för killen att ta sig vidare. Riktigt riktigt bra!

Jennifer Brown:
Det här är ganska trist, men den är okej. Hon sjunger bra och låten är väl okej. Efter att ha lyssnat en hel del på låten så är den faktsikt ganska bra. Det är en risk att det blir andra chansen för 80-tals stjärnan.

Lili & Susie:
det är en ganska konstig låt. Men den är trallvänlig, som påminner väldigt mycket om Abba. Det här kommer gå bra.

Markoolio:
Det finns egentligen inget att säga, antingen tycker man om honom eller så gör man inte det. Och jag kan inte riktigt bedömma det här eftersom att jag inte är något fan alls av denna snubbe. Men det kommer gå riktigt bra för honom hur bra jag än tycker att det är.

Amy Diamond:
Efter en riktigt bar låt i fjol kunde man inget annat än att ha ganska höga förväntingar. Men det här är inte särskilt bra. På en låt så ska versen vara en del och på rerfrängen så ska låten lyfta men det gör den inte och tyvärr jag tror inte på det här. Sorry Amy!

H.E.A.T.:
Ja gillar man hårdrock så kanske man tycker om det här, men jag tycker faktsikt att det är bättre än vad jag trodde. Denna grupp riskerar en skräll. Var beredda på det. För detta är ingen liten mesig hårdrocks låt utan en helt okej låt.

Lasse Lindh:
Det här låter precis som någon annan låt som han gjort. Men den är trallvänlig och faktiskt ganska schysst. Men gillar man Lasse Lindh så lär man inte blir besviken av det här. Dock har jag ingen aning om hur det kan gå. Antingen går det bra eller så går det inte bra alls då han riskerar att precis som förrra året få en megahit efter festivalen.

Cookies n Beans:
Frida Öhrn som vi minns med hitten Realese me ni vet? Är med två vä'nner och låten är rätt så trist. Vart är passionen vart är lyftet. Tyvärr så tror jag inte på det här heller.

Till final går: Måns Zelmerlöw och Markoolio eller Måns och Lili & Susie (Fight mellan L&S och Markoolio!)
Till andra chansen går: Lili & Susie, Markoolio, Jennifer Brown, H.E.A.T. (Fight!)
Skrällvarning: H.E.A.T.

6 Lasse Lindh
7 Cookies N Beans
8 Amy Diamond


Deltagarna i del 2 olika chanser


Chanser: Jaa, jag har faktiskt ingen aning om hur det kan gå, för jag menar vad som helst kan hända vet vi ju efter den senaste deltävlingen.  Jag tror dessutom att det är många äldre människor som röstar på dessa två eftersom att de varit med för typ 20 år sedan Eller har jag fel? Anyway så tror jag att om låten är okej eller tillräckligt stark ni förstår vad jag menar så tror jag att det möjligtvis kan bli en andra chans plats.


Chanser:
Med fiasko för Marie Serneholt så kan jag inte riktigt bedöma hur det kommer gå för Lasse. Hans låtar är bra men frågan är om han är tillräckligt känd? Och om hans musikstil riktigt går hem hos tittarna. Men jag vill att det ska gå bra för honom för han är väldigt bra och jag håller alla tummar jag har att det går bra för honom. När jag hört låten har jag säkert en bättre uppfattning om hur det går för honom.


Chanser: Det är väldigt svårt att bedömma hur det kommer gå för denna tjej eftersom att jag inte vet något om henne. Jag har aldrig medvetet hört någon låt av henne, jag återkommer.


Chanser: Hårdrock brukar inte gå hem, men jag återkommer.


Chanser: Jag vill inte låta elak eller något, men jag tror att detta kommer gå bra. För jag menar Markoolio är väl ändå väldigt populär? Det är stora chanser att en finalplats väntar honom.


Chanser: Aj aj det här ser inte bra ut, det är riktigt tufft att starta efter Markoolio. Självklart beror det på hur pass stark M s låt är och hur stark Amys låt är, men rykten går att M s låt är starkare än Amys. Men jag hoppas verkligen att det går vägen för Amy för en riktigt duktig sångerska är hon och hon skulle klara att sjunga i ESC utan tvekan. Jag håller tummarna.


Chanser: Jag återkommer


Chanser: Han är flickidol, den bästa sångaren i startfältet, storfavorit och oerhört charmig. Rykten går att låten är livsfarlig och på så sätt så kan detta vara tävlingens stora vinnare. Tänk dock på att inte tänka på att han kommer på vidare ändå. Rösta verkligen på de som ni tycker ska gå vidare för det har hänt att folk har tänkt på det sättet. Jag håller tummarna att denna kille går vägen och att det går riktigt bra för honom.

Lördagens deltagare

Det har nog aldrig skrivits så mycket dåliga saker om Melodifestivalen som i lördags. Komplicerat röstsystem, dåliga låtar, fel som gick vidare osv osv. Det är bara att hoppas på att denna lördag blir bättre. På onsdag åker de iväg upp till Skellefteå för att sätta igång med allt. Då det finns en hel del stora namn med i startfältet.

Lili & Sussie
Lasse ska slåss i Melodifestivalen med låten
Lasse Lindh
Jennifer Brown
H.E.A.T
Markoolio
Amy Diamond är tillbaka i år igen.
Amy Diamond
Cookies n´beans
Måns Zelmerlöw är tillbaka. Sist var det
Måns Zelmerlöw


Röstningen i Melodifestivalen

Jag tror att jag faktiskt börjar förstå lite av den oerhört komplicerade röstningen trots allt. Så här uppfattar jag det:

8 bidrag tävlar.
Alla röstar precis som vanligt fram sina favoriter
5 stycken går vidare till en andra omgång.
Folket får åter igen rösta då alla röster har nollställts.
Telefonslussen stängs, den artisten som fått flest röster ställs emot den som näst minst röster av de 5.
Folket får där med rösta fram sin favorit av de 2 som utmanat varandra.
Den som fått mest röster då går vi vidare den andra till andra chansen
Den artisten som fått näst mest röster och den som fått minst röster ställs mot varandra och i 1 minut får rösta fram sin favorit.
2 artister är kvar den som mest röster i andra omgången går till andra chansen den andra blir utslagen.
Den internationella juryn berättar vem som är deras favorit. Där med har den personen som annars inte skulle ha en chans till finalen ändå chans i och med att detta kommer ske i varje deltävling ink. andra chansen. Då juryn slutligen väljer sin favoriter av de 5 favoriter som de valt ut.

Men helt ärligt talat är det inte lite sjukt att Caroline Af Ugglas ni har TVÅ chanser att ta sig vidare? De borde väl ändå bara kunna välja mellan de som inte gått vidare tycker man. Det där kallas fusk.

Melodifestivalen del 1 avklarad


Jahapp du var deltävling 1 avklarad dock med en stor besvikelse. Kvällen bestod av mig som var oerhört hård måste jag säga i alla fall om tittar på klädvägen. Inte minst när vi fick veta vilka som gick vidare. Jag är frustrerad över att Marie inte gick vidare, enligt mig var hon den överöverlägset bästa. Men jag lovar er att det här inte var sista gången som ni hör låten, jag tror att detta är en låt som kräver en hel del lyssningar. Ofattbart att Caroline blev internationella juryns val, jag tror inte alls på den låten då jag tror allt på Alcazar. Anyway så var detta inte riktigt det jag förväntat mig av kvällen. Men det är 24 artister kvar och nu vet vi vad som helst kan hända. Jag hoppas av hela hela mitt hjärta att Måns Zelmerlöw och Amy Diamond går vidare nästa vecka. Jag hejar fortfarande på Marie. Till final gick i alla fall Alcazar och vackra Emilia. Till andra chansen gick Scotts och Caroline Af Ugglas som också blev internationella jurynsval.

Jag hade velat att Marie Serneholt och Jonahtan Fagerlund skulle stå i finalen och att Alcazar och Emilia skulle fightas i andra chansen.

Stort grattis till alla som gick vidare!
Missa inte att jag under veckan kommer ge er all info om deltävling 2.

Artisternas kläder

Ivrig att vara igång ser det ut som!
Mycket vacker klänning! Petra Mede. SSSS

Ninas läderstass sitter som den ska.
Riktigt strongt klädval som passar till låten, lite rokigt och kaxigt sådär.
SSS


Jonathan Fagerlund kör jeans och t-shirt. En klassiker som håller år efter år.
Snyggt men känns väldigt trist. SSS

Shirley i midnattsblått med ett hjärta fyllt av ljus.
 tråkigt! SS

Men inga skridskor på fötterna utan höga, svarta klackar.
Riktigt snyggt, passar till låten. SSSS

Skulle du vilja stanna hela natten, med de här diskopralinerna?
Färglatt funkar alltid! Jag tycker om att de vågar sticka ut så:  SSS

Scotts i kostymer som glänser.
Klassiskt snyggt! SSS

Caroline af Ugglas i kortkort, vitt. Riktigt kort!
Tråkigt! SS

Sist ut är hon, med sin Disconnect Me.
Nu har jag ångrat mig riktigt häftig klänning, bra kombinerat med bakrundsdansarna då hon sticker ut väldigt mycket.SSSS

Snyggast klädd är: Marie och Emilia

Melodifestivalen del 1

Äntligen är det dags för deltävling 1 i Sveriges största musikprogram. De som tävlar i första deltävlingen är:
- Marie Serneholt
-Alcazar
- Nina Söderquist
- Jonahtan Fagerlund
- Shirley Clamp
- Scotts
- Emilia
- Caroline Af Ugglas

Artisternas chanser:

Emilia:
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, faktum är att låten ganska schysst det måste jag faktiskt erkänna, det är den ända låten som Emilia gjort som är bra. Men enligt mig är Emilia inte den bästa sångerskan, hon har inte riktigt den där powerrösten ni förstår vad jag menar. Men jag tror att hon har en hel del goda chanser på grund av att låten är bra. Gör hon ett hyfsat framträdande så tror jag att hon har chanser att fightas om en andra chansplats. Men det beror på hennes sånginsats. Vilket jag inte tror är något problem eftersom att jag har fått för mig att Emilia kan sjunga live. Men jag tror att tjejen har goda chanser att ta sig till andra chansen.

Shirley Clamp:
Det här är ju livsfarligt, kanske inte riktigt min typ och inte riktigt den jag skulle lyssna på. Men den är inte dålig för det. Den är helt okej, men grejen är att den är så fruktansvärt stark, nej det finns inget att säga förutom att det garanterat blir finalen nästa för Shirley!

Alcazar:
Alcazar har en riktigt schysst partylåt och har alltid haft, men med tre riktigt duktiga artister och en hyfsad låt så kan de absolut fightas om en plats i antingen andra chansen eller kanske till och med finalen. Det kommer gå bra och går det inget bra här så är jag helt säker på att detta är en låt som kommer spelas flitigt på radion i efterhand.

Nina Söderquist:

Starkt Nina!
Jag har ingen aning om hur det kan gå, tjejen sjunger riktigt bra, men jag tycker att låten känns lite för överladdad, det känns som att låtskrivarna verkligen vill det här och att de dessutom tror att det ska gå riktigt bra. Men jag vet inte antingen går det jättebra eller så går det jättedåligt.

Jonahtan Fagerlund:
Han sjunger ju väldigt bra och det har jag alltid tyckt så länge jag vetat om honom, det är kul att Super Troupers stjärnorna ger igen, precis som Jonahtan fick vi ju se Anna Bergendahl och Alice Svensson i fjol årets idol. Tyvärr tror jag att detta är en låt som man kan tröttna på ganska lätt och dessutom så tror jag att denna artist är deltävlingens flickidol, det är lite som jag sa om Ninas chanser antingen så går det jättebra eller jättedåligt, men jag har en känsla av att detta är en riktig hit.

Marie Serneholt:

Jag hade förväntat mig något modeinriktat i klädväg men detta är ju ingen succé. Helt okej.
Jag tycker faktiskt synd om Marie med tanke på all kritik hon har fått, men vad är det egentligen för fel på låten? Hon sjunger riktigt bra och låten är väldigt bra. Men startfältet är väldigt tufft och Marie måste strunta i vad alla sagt om henne och verkligen ge järnet, för tjejen kan om hon vill det vet jag och hon kan gå hur långt som helst om verkligen visar vart hon hör hemma går det inte bra här så är detta inte en låt som är bortglömd om en månad trust me! Men jag tror faktsikt att Marie kan skrälla till.

Caroline Af Ugglas:
Jag är hemskt ledsen för mina ord nu, men det här går helt enkelt inte , en mesig ballad. Nej det här går inte. Sorry Caroline men jag tror att hon får nöja sig med en plats under top 5.

Scotts:
Jaa du, vad vore Melodifestivalen utan dansband eller schlager låt? Ingenting right? Dock är detta inte direkt det som jag hejar på och det som jag skulle lyssna på.Men dansbandskampen gjorde ju succé och ja. Scotts går nog inte oväntat till final.

Bäst är: Marie Serneholt
Till final går: Shirley Clamp och Scotts
Till andra chansen går: Det blir en fight mellan Marie Serneholt, Alcazar och Emilia

Iceland 2005


Åhh, jag minns att jag älskade denna låten och att jag blev jättearg när den inte gick vidare. Tycker fortfarande att det är en riktigt schysst låt!

Dagar kvar: 2

hihi


Ny design


Minnen


När jag hör denna låten tänker jag på i somras (Sommaren 08), då vi var på Diggiloo. Det finns verkligen minnen av denna låten och då menar jag inte många minnen utan ett minne som lyser så starkt så strakt att det nästan är lika stort som när jag träffade såg Kevin Borg. Men på konserten så värmde Måns upp hela publiken med denna låten och han gjorde det så himla bra ska ni veta. Han fick verkligen igång publiken och det är just det som krävs för att en publik ska gå igång i alla fall för mig. Fler minnen under kvällen kom och det var Måns verision av Et maintenant och hans duett med Molly Sandén då de sjöng Come What May och ingen slår det, inte på det här sättet, detta var första gången jag blev berörd på riktigt occh efteråt var jag tagnade än tagnast och kom på att han sjunger lika bra som han är snygg och då är han fruktansvärt snygg. Han verkar ju dessutom vara en riktigt trevlig och härlig kille som vågar bjuda på enormt mycket på sig själv. I like it! Ville bara att ni skulle veta detta.

Dagar kvar till Deltävling 1: 4 dagar!