Tjejfavoriten


Bye bye Johan!

The Way You Make Me Feel

Jag har sagt det tidigare och jag säger det en gång till, det går inte att jämföra Aidol med Idol, i och med att det är samma klass på de. Ikväll var det ingen tvekan om att tävlingen är i högsta kvalité. Johan är precis som Laila säger han är som han är och like or not like and i´m sorry but idon´t like it. Alice har en jättecool och annorlunda röst men det känns som att hon känner på sig att hon kommer åka ut, hon är inte den där självsäkra och den där tjejen som alltid ger järnet. Nu är det en liten ynklig tjej som inte har något självförtroende. Var är självsäkra och anamma Alice? Kom igen tjejen du kan! Jag håller på dig! Kevin vad ska man säga? Det har aldrig varit någon sådan här person i idol någonsin är detta inte en bra sångare så säg mig släng dig i väggen David Cook. Robin Robin, Ut med David Archuletta in med Robin Bengtsson. Släng dig i väggen David A!

Kevin snyggast klädd.

Kevin Borg.  Foto: Daniel Ohlsson/TV4 Kevin Borg.  Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Tänk bort ´m:en.


Två kryss=åker ut
Halvt kryss=ligger risigt till


Tell me why aint nothing but i...

okej rubriken har egentligen inte ett dugg att göra med det jag ska skriva nu. För som ni kanske redan vet så är det gospel tema i idol. Jag funderar på att börja göra en annan form av ett sådant här inlägg då jag lägger in vad idolerna ska sjunga. Men frågan är vad. Vi gör så att jag prövar ett nu, och sedan så får ni tycka till om det är bra och sedan om en vecka så gör jag så att jag kör på gamla sättet och sedan till finalen så hittar jag på ett nytt sätt vilket betyder att det är väl bestämt i förväg haha. Vad säger ni om det?

Alice är en stor ´favorit av många står hon högt upp listorna till att vinna tävlingen. Eller i alla fall stå i finalen och fightas om att få hem skivkontraktet. Vi har fått höra henne sjunga bland annat födelsedagsbarnet Natasha Bedingfields låt "These Words", bland annat men nu står Alice på ben igen och sjunger Destiny Child´s  hit Inpendet Woman och Mary Marys super hit shackels.

Flickidolen Johan Palm blir både hyllad och dissad och han är årets svar på Amanda Jenssen trots kön och ålder. Han har sjungit alla möjliga låtar och precis som Amanda gjorde gjort sin egna grej av varje tema, nu har han trots sin popularitet hängt löst 3 fredagar i rad och nu blir det nog ingen likgiltig Johan som står på sina ben på fredgad uta n jag tror att det är en taggad och fokuserad Johan som kämpar för att komma i topp 3. Johan sjunger Long Train Runner med Doobie Brothers och Free Falling med Tom Petty.

Kevin Borg är vår alldeles egna maltes och nu står han för många på listorna i topp tre på det bästa idoldeltagarna någonsin. Tillsammans med Alice på listorna till att vinna tävlingen, eller det räcker inte han leder den listan och han dessutom legat sexa på digilistan med sitt framförande av Bon Jovis Livin On A Prayer. På fredag kommer han stå på scenen igen och sjunga Higher and Higher med Jackie Wilson och Michael Jacksons megahit The Way You Make Me Feel.

Från början var det 2 stycken med samma namn en av de har åkt ut. Nu är det alltså en med de namnet kvar och han har fått mycket kritik för sitt scenspråk, men nu har han dragit åt skärpet och blivit hyllad istället. Ni förstår säkert vem jag menar right? Jo jag menar såklart Robin Bengtsson. Den charmiga killen är ju kvar och han har faktiskt klättrat och är nu tippad av personer att det är han och Kevin som står i globen om 2 veckor. Men då måste han kämpa och vara den där Robin som han varit på sistånde för nu är det ingen lek längre. Men kämpar han och gör sitt bästa så tror jag att han kan ha goda chanser att stå i globen eller i alla fall fightas om det. Joyful Joyful-Lauryn Hill, My Love Is Your Love-Whitney Houston.

Vad tyckte ni om detta sätt at presentera låtarna på? Hoppas ni gillade det. Funderar på något nytt sätt att kommentera framträdaderna eller det kanske inte går?  Jag ska försöka göra något, andledningen till att jag vill göra förändrinaar är för att tröttnat på det andra. Jag ska se vad jag kan göra.

Kärlek

Idag var det alltså kärlek i idol och jag vet precis vilka jag skulle sjunga till om jag var med. Ni vet vilka ni när. Men vilken kväll Kevin brillerar som vanligt men jag tycker även att Anna övertygade grymt mycket det var utan tvekan Kevin och Anna som var bäst. Vill ni ha mina bedömningar? Jag visste väl det! Och självklart ska ni få det!

Robin (Känns konstigt att kunna skriva bara Robin och inte Robin E eller B haha!): Robin är en enorm talang han visar även denna vecka att han är värd att vara kvar i tävlingen och om han fortsätter så här så kommer han defenitivt ha chans att gå till final. SSSS/SSSSS

Kevin: Vad ska man säga egentligen jag har ju redat utlåtit mig, men shit vilken talang han är. Han är ju alldeles för bra för tävlingen. Är det någon genrer som Kevin INTE kan sjunga så säg mig. 5x2

Anna: Gåshud och Tagenhet! 5x2

Alice: Bra men inte det bästa Alice gjort, jag tror att det blir tufft för Alice i och med att jag håller med Laila självsäkerhet är vad som saknas. Jag håller på dig Alice! SSSS/SSS

Johan: Jag säger som föregående veckorna.
S/SS
Vem som var bäst läs början av inlägget. Anna snyggast klädd. Alice coolast klädd. Johan åker, i´m so sorry!

Tema soul/duett

1. Kevin Borg - Signed, sealed, delivered/Stevie Wonder

Kommentar: Finns det något att kommentera? Kevin kan sjunga allt!

2. Robin Ericsson, - Reach out I´ll be there/Four Tops
Kommentar: Aldrig hört låten men det går säkert bra


3. Robin Bengtsson -(Sittin on) The dock of the bay/Otis Redding

Kommentar: Se ovan

4. Johan Palm - You can´t hurry love/The Supremes
Kommentar: Hmm... jag vill inte låta elak....


 5. Alice Svensson - I say a little prayer/Aretha Franklin

Kommentar: Bra låtval

6. Anna Bergendahl - Bleeding love/Leona Lewis
Kommentar: Ett väldigt tufft låtval, men hittár hon rätt tonart så har hon goda chanser att göra det bra, men denna låt är extremt svår att sjunga, låten passar Anna men som sagt hon borde nog sänka den en hel del. Annars så har hon och Leona Lewis röster som påminner om varandra.

Duetter:


Robin Bengtsson/Alice Svensson - You're The One That I Want/John Travolta & Olivia Newton-John


Johan Palm/Robin Ericsson - We Built This City/Starship


Kevin Borg/Anna Bergendahl - (I've Had) The Time Of My Life/Bill Medley & Jennifer Warnes


Idol

Ni som såg eftersnack i fredags vet säkert redan detta men temat i idol är soul. Men inte bara det, vet ni mer vad idolerna ska göra? Jo de ska tydligen sjunga duetter. Följande ska sjunga med varandra:

Anna & Kevin
Kommentar: Detta är riktigt bra för Anna, Kevin är idols bästa sångare och kan inte få tips för hur ska göra någonting bättre, men eftersom Anna har kvar att jobba (Anna är en fantastisk sångerska men det jag menar är att hon kan utvecklas och bli ÄNNU bättre) då är Kevin det "perfekta" sammarbetet för sångfågeln eftersom Kevin inte bara är American-klass utan han verkar även vara en klok och bra kille som kan stötta Anna jättemycket under detta sammarbete. Tur-Anna vill jag bara säga!  Tornatren tror jag inte är något problem det fixar dem. Och Lycka till!

Robin B & Alice
Kommentar: Det kommer gå jättebra, det är två jätteduktiga sångare som kan hjälpa varandra på olika sätt. Det kommer gå fint, men jag tror att faktum är att det kan bli svårt att hitta en bra tonart för att det ska låta bra, eftersom Robin har en mörk röst och Alice tvärtom men det fixar de. Lycka Till!

Robin E & Johan
Kommentar: Vad ska man säga? Det finns egentligen inte så mycket att säga förutom att det ska bli oerhört spännande att se, vad idols rockkillar kan göra. Eftersom de är två helt olika personligheter (på scen) och har två helt olika röster. Men vem vet de kanske fixar de jättebra! Lycka Till!


Lars

Foto: DANIEL OHLSSON

Lars åkte ut !

"OH MY GOD"

MY GOD! Vilken kväll!

Kevin: My god! Vilken talang han är! Han är en big big big star! Snälla Kevin gör mig en tjänst! Vinn denna tävling och du kommer sopa banan i World Idol!  SSSSS

Robin B: MY GOOOOOOOOOOOOOOOOD! Vilket ENORMT kliv framåt! Vad händè med den stela men charmiga Robin? Fast detta är så extremt bra! Detta vett ja fan om inte detta är ett av kvällens höjdpunkter! Jag säger bara så här: Robin glöm det där med att hänga löst! För jag menar han är INTE det minsta värd att stå där och vara extra nervös! Robin jag är tagen! David Archuletta släng dig i vägen! SSSSS

Anna: Vet inte vad jag ska säga, bra gjort! SSSS

Alice: Så det finns alltså en rockbrud gömd inuti i den där lilla söta Alice? Jättebra! SSSS

Robin E: Jaa... jag vet hur jag ska säga för att inte låta elak, men det här är ju helt klart Robin E i ett nötskal, men det blir dock lite platt och tråkigt, men jag tror Robin E blir en av de som hänger löst ikväll I´m so sorry!
SSS

Lars: Kul att han är seriös! SS

Johan: Jag säger som förra veckan, like it or  don´t like it! SSS

Sammanfattning:
Robin B och Kevin bäst!
Det går inte att säga vem som åker ut! Men Robin E ligger lite risigt till tror jag tyvärr.
Alice snyggast klädd!


EMA

Hej på er! Ikväll händer något stort för hela världens del. Det är ju Europe Mtw Award! Är ni laddade? Det är jag till 1000%. Jag tänkte visa lite för er vilka som är nominerade.

Här är det nominerade:

Rock Out (rockband):
-
30 Seconds To Mars
- Linkin Park
-Metallica
-Paramore
-Slipknot

Ultimate Urban (HipHop & R&B):
- Alicia Keys (Heja!)
-Beyoncé (Heja!)
-Chris Brown
-Kanye West
-Lil Wayne

Act of 2008:
-Amy Winehouse
-Britney Spears
-Coldplay (Heja heja! De är verkligen värda detta pris efter en grym konsert)
-Leona Lewis
-Rihanna

New Act (nykomling):
-
Duffy(Heja!)
-Jonas Brothers
-Katy Perry
-Miley Cyrus
-One Republic

Best Act Ever (Bästa artist någonsin!):
-Britney Spears
-Christina Aquileria (Heja!)
-Green Day
-Rick Astley
-Tokio Hotel
-U2

Most addictive track (Mest beroende framkallande låt):
-Coldplay "Viva La Vida"(Heja!)
-Duffy "Mercy"(Heja!)
-Katy Perry "I Kissed A Girl"
-Kid Rock "All Summer Long"
-Pink "So What"

Headliner (Något med rock)?
-Foo Fighters
-Linkin Park
-Metallica
-The Cure
-Tokio Hotel

Album of the year:
-Alicia Keys "As I Am"
-Britney Spears "Blackout"
-Coldplay "Viva La Vida Or Death And All His Friends"
-Duffy "Rockferry"
-Leona Lewis "Spirit"

Europas favorit framträdande:
-
Shiri Maimon (Israel)
-Finley (Italien)
-Dima Bilan ( Ryssland)
-Emre Aydin (Turkiet)
-Leona Lewis (Storbritanien& Irland) (Heja!)


Glöm inte att titta ikväll klockan 21.00 på Mtv.


Idolernas låtval

1. Johan Palm - Poison/Alice Cooper


2. Lars Eriksson- Smells like teen spirit/Nirvana


3. Anna Bergendahl - Save up all your tears/Cher
 

4. Robin Ericsson - You give love a bad name/Bon Jovi

5. Robin Bengtsson - Dude looks like a lady/Aerosmith


6. Alice Svensson - Heaven's on fire/Kiss
 

7. Kevin Borg - Living on a prayer/Bon Jovi


Temat i idol

Temat schlager var kanske inte det bästa temat för idolerna även om det fanns folk som övertygande mig och folk som gjorde det mindre bra. Men denna omgång kommer bli allt mer spännande i och med att man inte riktigt vet hur det kan gå. Om jag säger så här: Detta är Robin x 2 och Johans teman helt klart! Kevin kommer göra det bra för i promise den killen kan sjunga ALLT! Om han sjunger bäbä vita lamm så skulle han kunna gå vidare och sjunga som en gud. Jag är orolig för tjejerna. Fast Anna skulle iofs göra en rockballad riktigt bra. Alice är nog den som är att vara mest nervös för. Hoppas det går bra. Har ni listat ut temat? Vi tar det en gång till detta är Robin x 2 och Johans drömtema, jag orolig för Alice. Nu borde ni ha listat ut det. Temat är rock.


Skivrecension: Beyoncé-B´dayVackra Beyoncé Knowles gjorde mega succé med gruppen Destiny´s child, när B bestämde sig att jobba på egna ben, var det en chansning hon gjorde och albumet "Dangeroulsy In Love" gjorde megasuccé och sålde platina världen över. Därför bestämde sig sångfågeln att göra ett till album, även fast själva albumet "bara" sålde guld, sålde singlarna "Irreplaceable", "Beautiful Liar"/feat Shakira, "Upgrade U"/feat Jay Z, "Deja Vu"/feat Jay Z. och Dreamgirls singeln "Listen". Trots allt Platina. (och låten "Ring The Alarm" guld).  Nu är Beyoncé en av det mest omskrivna sångerskorna i världen och hennes nästa skiva kommer lagom till att den ska kunna ligga i paketet på julafton. Som ni kanske läst i ett tidigare inlägg här på bloggen så kommer Justin Timberlake att ha producerat en skiva till B. Det är bara att vänta och se. Ni har väl inte missat Beyoncés senaste singel "If I Were A Boy" som ligger tvåa på digilistan?

Albumet B´day innehåller en hel del typiska R&B låtar. Men det finns några låtar som gärna hoppas över. Jag måste säga att de starkaste låtarna är singlarna, vissa låtar växer i och för sej för varje gång man hör dem och det är ´ju ett plus. På några låtar blir det dock lite för mycket. Lite för gapigt och det känns nästan så att de låtarna förstör skivan på något sätt, skivan skulle vara mycket bättre om B struntade i det där "Galna låtarna". Men jag vill även förutom singlarna hylla alla ballader som Beyoncé sjunger, för hon har inte bara en röst skapad för alla dessa R&B låtar utan även för ballader. Det finns några ballader på albumet och 50% av dem  ger mig gåshud och det är inte bara tackvare att låtarna är så bra utan det beror givetvis en hel del på B s enorma röst.

Mitt slutbetyg lyder så här:
Albumet är ett riktigt schysst album som gör en glad och man känner att man lätt kan sjunga med, men jag tycker att det faller en hel del på det där annorlunda låtarna jag pratade om tidigare. Om de låtarna inte hade funnits med hade B´day helt klart fått full pott. Men eftersom de låtarna finns så faller betyget, men i och med att resten av låtarna är väldigt bra och att Beyoncé finns på min lista över världens bästa sångerskor. Så blir betyget:


Ny kategori

Eftersom jag skriver väldigt mycket om idol, och i och med att idol inte behövs upptaderas så ofta eftersom det inte händer så mycket förutom teman, låtval och någon rolig nöjesnyhet då och då. Så blir det väldigt dålig upptadering och mitt emellan alla dagar som jag skriver om idol skulle jag sikta på att det är trevligt för er att jag upptaderar lite olika saker, om musik givetvis. Så jag har kommit på en kategori och det är skivrecensioner, namnet säger väl allt? Om ni har någon kul kategori eller något som ni vill ha svar på, något ni saknar eller anyway vad som helst. Så skriv gärna en kommentar då. Så ska jag försöka svara på det. Var inte rädda för att det ska verka "töntigt" eller vad som helst. Jag är också konstig coh kan hitta på så konstiga saker så att inte kan ana.


Kiss & Hugs!